Gitaarboeken: deze moet je hebben!

gitaarboeken

Er zijn duizenden gitaarboeken op de markt verkrijgbaar en dat maakt kiezen lastig. Er zijn echter een aantal klassiekers die iedere gitarist in huis zou moeten hebben. In dit blog heb ik 5 bijzondere en erg waardevolle boeken voor je uitgezocht. Deze mogen dan ook beslist niet in je boekenkast ontbreken.

Ralph Denyer - De Gitaar

DE GITAAR (R. Denyer)

Aantal pagina’s: 255
Jaar van uitgave: 1994

Inhoud:
Een van de meest complete gitaarboeken met foto’s, tekeningen en uitleg over de werking van akoestische en elektrische gitaren, versterkers en effecten. Met info over het onderhouden en afstellen de gitaar en er komen diverse spel technieken aan bod. Ook is er aandacht voor 20 bekende gitaristen uit verschillende stijlen. De Gitaar is verplichte kost voor iedereen die een duidelijk naslagwerk wil hebben waarin alles is te lezen over dit prachtige instrument.
+ Bestellen


Gitaarakkoorden phil capone

GITAARAKKOORDENGIDS (P. Capone)

Aantal pagina’s: 253
Jaar van uitgave: 2011

Inhoud:
In dit handige gitaarboek vind je meer dan 500 populaire gitaarakkoorden, voorzien van heldere foto’s en duidelijke beschrijving. Er wordt uitgelegd hoe je de akkoorden moet pakken aan de hand van halsschema’s zodat je direct zelf aan de slag kunt met je eigen gitaar. Na het lezen van dit boek weet je alles van akkoorden die je kunt gebruiken in stijlen als pop, rock, metal, blues, country, jazz, klassiek en funk.
+ Bestellen

all in one basisboek voor gitaar bestellen

ALL IN ONE BASISBOEK (C. Hartog)

Aantal pagina’s: 56
Jaar van uitgave: 2007
Extra’s: incl. meespeel CD

Inhoud:
All in One – Basisboek voor gitaar” is een van de beste en meest complete gitaarboeken voor de akoestische gitaar. De lessen in dit boeken lopen geleidelijk op in moeilijkheid zodat je steeds meer basistechnieken, akkoorden en speelstijlen leert. Dit gitaarboek richt zich vooral op het “fingerstyle” gitaarspelen en je leert diverse stijlen spelen waaronder pop, rock, blues, folk en klassieke stukken.
+ Bestellen

speed-mechanics-troy-stetina-bestellen


SPEED MECHANICS (T. Stetina)

Aantal pagina’s: 80
Jaar van uitgave: 1996
Extra’s:
incl. meespeel CD

Inhoud:
Troy Stetina staat bekend om zijn gitaarmethodieken voor gitaristen die aan hun techniek en snelheid willen werken. In dit boek leer je hoe je jouw snelheid, precisie en technieken voor shred gitaar kunt ontwikkelen aan de hand van ruimt 200 oefeningen waaronder een versie van het bekende nummer “Flight of the Bumblebee”. Incl. CD!
+ Bestellen

little black book of rock hits

LITTLE BLACK BOOK OF ROCK HITS

Aantal pagina’s: 191
Jaar van uitgave: 2014

Inhoud:
In dit boek op zakformaat vind je 70 rock hits van bands als Guns ’n Roses, Metallica, Van Halen, Bon Jovi, Eric Clapton, Jimi Hendrix, Deep Purple, ZZ Top en Aerosmith om er maar een paar te noemen. Alle nummers zijn voorzien van eenvoudige akkoorden schema’s zodat je gelijk zelf mee kunt spelen met al je favoriete klassieke rock riffs!
+ Bestellen

0 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Facebook
Call Now Button