Zo vind je de geschikte gitaarleraar

Gitaarles Zevenaar, gitaarles Duiven, Gitaarles Didam, Gitaarles Westervoort

Oké, je hebt besloten dat je gitaarles gaat nemen. Je weet welke muziekstijl(en) je wilt leren spelen, je hebt al een gitaar op het oog en bent lekker aan het Googlen naar gitaaraccessoires. Maar nu de lessen zelf nog. Want hoe vind je een gitaarleraar die bij je past? Je hebt tenslotte je eigen agenda en je eigen wensen. En het is wel zo fijn als jij en je toekomstige gitaarleraar elkaar daarin vinden. In dit blog laten we je zien hoe jij de ideale gitaarleraar vindt.

Jouw verwachtingen van een gitaarleraar

Het is slim om als eerste naar je eigen verwachtingen te kijken. Kortom, bedenk wat jij belangrijk
vindt in een gitaarleraar. Dat kan te maken hebben met de speelstijl of lesstijl van de gitaarleraar, maar ook met flexibiliteit, lesvorm en de mogelijkheid om online lessen te volgen. Wil je bijvoorbeeld:

  • groepsles, duo-les samen met je beste vriend(in) of je kind of juist één-op- één privéles? Het is goed om jezelf af te vragen welke vorm van gitaarles het beste bij je past.
  • strak volgens een gitaarmethodiek werken of het juist wat losser aanpakken (gelijk jouw favoriete nummers leren spelen bijvoorbeeld)?
  • een gitaarleraar die ervaring heeft met jouw favoriete muziekstijl, zoals bijvoorbeeld Rock of metal, of juist pop, funk, country of blues)?
  • een flexibele leraar die ook lessen via Skype aanbiedt en waarbij je op flexibele tijden kunt lessen?
  • een gitaarleraar die ook tegen gereduceerd tarief lesgeeft (gitaarles met de Gelrepas bijvoorbeeld)?

Kortom, bedenk wat jij belangrijk vindt hierin. Op basis daarvan kun je op zoek gaan!

Lees reviews!

Als je op zoek bent naar een geschikte gitaarleraar in Duiven of je zoekt gitaarles in Zevenaar, dan vind je die het snelst via internet of via via. Vraag bijvoorbeeld in je omgeving naar aan anderen die gitaarles hebben of ze tevreden zijn over hun gitaarleraar. Ga je op internet kijken, dan is het belangrijk dat je een goed eerste gevoel hebt bij de website, dat er voldoende informatie is te vinden over de lessen en de docent en dat er duidelijke informatie is over de lesinhoud en de tarieven bijvoorbeeld. Scroll eens door verschillende websites en kijk wat ze te bieden hebben. Dit kun je naast je eigen ‘wensenlijstje’ leggen. Ga vooral ook opzoek naar reviews over de gitaarlessen van anderen die lessen volgen bij de betreffende gitaarschool. Ervaringen van andere liegen er niet om en geven je een goed beeld van wat je kunt verwachten. Ook niet onbelangrijk: kan de gitaarleraar gitaarles bieden in de speelstijl die jij zoekt? Het is erg belangrijk dat je een docent vind die bekend en bekwaam is in de muziekstijl waarin jij lessen wilt gaan volgen.

gitaarleeraar Zevenaar

Proefles nemen

Vind je een gitaarleraar die je aanspreekt, trek dan de stoute schoenen aan en bel of mail en vraag een proefles aan. Vaak moet je voor een proefles als nog een bijdrage betalen, maar bij Rockology vinden we dat een kennismaking altijd gratis en vrijblijvend moet zijn. Het is de ideale manier om af te tasten of een gitaarschool bij je past. Als je nog vragen hebt over de lesstijl van de leraar of over diens methodieken dan kun je die meteen tijdens je proefles stellen. Naast een kennismaking is het ook belangrijk om je leerdoelen te bespreken zodat je gericht aan de slag kunt gaan om jouw gitaardroom werkelijkheid te laten worden.

Op deze manier vind je gegarandeerd een gitaarleraar die bij je past. Heel veel plezier met je gitaarlessen!

0 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Facebook
Call Now Button