Lesinformatie

Bij Rockology hechten we veel waarde aan de kwaliteit van de gitaarlessen. Daarom gebruiken we de beste en meest populaire methodieken voor elektrisch en akoestische gitaar. Tijdens de elektrische gitaarlessen komen verschillen stijlen aan bod waaronder rock, pop, blues, metal, country, reggae en funk en leer je veelgebruikte gitaartechnieken. De akoestische gitaarles richt zich voornamelijk op pop, rock, singer-songwriter en blues waarbij je kunt kiezen om met een plectrum en/of met je vingers te leren spelen (fingerstyle/tokkelen). De lessen worden aangepast op jouw muzikale interesse en niveau en je doorloopt het lesprogramma in je eigen tempo. Meestal duurt het niet lang voordat de eerste liedjes gespeeld kunnen worden.
Ook is het mogelijk om je gitaarlessen helemaal zelf samen te stellen op basis van je eigen leerwensen (zoals het leren spelen van nummers, bekende gitaarriffs en solo’s of jouw favoriete muziekstijl). Plezier in het gitaarspelen staat altijd voorop. Wij bieden gitaarles in Zevenaar voor zowel beginners als gevorderden en voor alle leeftijden. Heb je (nog) geen eigen gitaar? Rockology heeft diverse huurgitaren beschikbaar (volwassenen- en kindermodellen). Ook adviseren we je graag bij de aanschaf van een goede en betaalbare gitaar.

Onze nieuwe lesstudio in Zevenaar is goed bereikbaar vanuit o.a. Didam, Duiven, Westervoort, Babberich, Pannerden, Herwen en Aerdt, Huissen, Doesburg, Giesbeek, Wehl, Doetinchem, Beek en ‘s-Heerenberg. Plan hier je route.


Lesruimte Rockology Gitaarles Zevenaar
Lesmaterialen Rockology Gitaarles Zevenaar

Wat leer je in de gitaarlessen?

 • Eenvoudige theorie zodat je ook echt begrijpt wat je speelt
 • Tabulatuur (TABS), akkoordenschema’s en/of noten lezen
 • Fingerstyle spelen en/of met een plectrum
 • Akkoorden en toonladders
 • Speltechnieken I (o.a. hammer-on, pull-off, bending en slide)
 • Speltechnieken II (o.a. sweep picking, tapping en legato)
 • Maat, ritme en tempo
 • Soleren en improviseren
 • Het begeleiden van nummers
 • Spelen in alternatieve stemmingen (drop-D, slide gitaar)
 • Jouw favoriete songs, riffs of solo’s
 • Uitleg over versterkers en effectpedalen (elektrische gitaarles)
 • Songwriting (indien gewenst)
 • Ondersteuning bij het spelen in een band (indien gewenst)

Privéles

Bij de één op één gitaarlessen krijg je als leerling de volledige persoonlijke aandacht van de docent. Het leerrendement bij deze lesvorm ligt erg hoog en er kan direct worden ingespeeld op de behoefte, interesse en leerpunten van de student. Daarnaast is er veel ruimte voor eigen inbreng zoals het leren spelen van je favoriete nummers of muziekgenre en het ontwikkelen van je eigen speelstijl.

 6+ jaar
Maandag t/m donderdag van 10:00 – 21.00 uur
  Proefles volgen
  Elektrische en akoestische gitaar (klassiek / western)

> Aanmelden privéles

Duo- en trioles

Wie bijvoorbeeld graag samen met een vriend, vriendin, partner, kind of collega op gitaarles wil, kan ook bij Rockology terecht. Bij de duo- en triolessen is er tevens voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht en de eigen leerwensen. De interesse en het niveau van de studenten dient wel enigszins hetzelfde te zijn om het maximale uit de combinatielessen te kunnen halen.

  6+ jaar (hetzelfde spelniveau)
  Maandag t/m donderdag van 10:00 – 21.00 uur
  Proefles volgen
  Elektrische en akoestische gitaar (klassiek / western)

> Aanmelden duo- of trioles

Overige aanbod

Naast individuele gitaarlessen en duo-lessen kun je bij Rockology terecht voor:

  Gitaaronderhouden en snaren vervangen
  Langere gitaarlessen, van 45 of 60 minuten
  Huurgitaar (informeer naar de beschikbaarheid)
  Gitaar aankoopadvies op maat
  Rockology cadeaubon
  Groepslessen
  Online gitaarlessen

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hier vind je antwoord op de meest gestelde vragen. Heb je een andere vraag, neem dan gerust contact met ons op!

Je kunt bij ons terecht voor zowel elektrisch en akoestische gitaarles. Voor beide instrumenten hebben we een eigen professionele lesmethodiek. Natuurlijk kun je ook zelf je eigen lessen samenstellen op basis van je eigen leerwensen of een combinatie van beide.

Voor de proefles niet maar als je lessen gaat volgen wel. Wil je tijdens de proefles gebruik maken van een leengitaar van Rockology, geef dit dan vooraf aan zodat we de gitaar kunnen reserveren! Heb je nog geen gitaar maar wil je wel gaan lessen? Wellicht kun je er een lenen van een vriend(in), buurman, familielid, collega of klasgenoot. Bij Rockology kun je ook een akoestische gitaar huren (volwassenen- en kindermodellen). Uiteindelijk is het zinvol om zelf een gitaar aan te schaffen zodat je altijd kunt oefenen. Rockology adviseert nieuwe gitaarleerlingen graag bij het aanschaffen van een betaalbare en geschikte gitaar.

Twijfel je nog of gitaarspelen iets voor jou is? Of heb je nog geen gitaar aangeschaft, maar wil je al wel starten met lessen? Rockology heeft een huurgitaar beschikbaar. We hebben zowel volwassenenmodellen als kindergitaren (klassieke gitaren) te huur.  Informeer naar de beschikbaarheid en tarieven.

De gitaarlessen duren 30 minuten maar langere lessen (bijvoorbeeld 45 of 60 minuten) zijn ook mogelijk. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden en tarieven.

Een proefles (én een goede voorbereiding) kost tijd. Een proefles is vrijblijvend en nadien kun je zelf besluiten of je lessen wilt gaan volgen. 

Ja zeker! Wij geven les aan complete beginners maar ook aan gevorderde gitaristen.

Een van de grootste misverstanden is dat je moet beginnen op een akoestische gitaar. Een elektrische en akoestische gitaar zijn weliswaar beide gitaren, maar ook weer twee verschillende instrumenten. Het zelfde geldt voor de klassieke gitaar en de western gitaar (beide akoestisch). Het verschil tussen een elektrische en akoestische gitaar zit o.a. in de manier waarop je de gitaar bespeelt (plectrum/fingerstyle en met of zonder versterker), de breedte/dikte van de hals, de vorm van de gitaar zelf en het soort snaren. Zo voelen de nylon snaren van een klassieke gitaar wat zachter aan en met name in het begin kan dit iets prettiger zijn, terwijl een elektrische gitaar weer een stuk lichter speelt. Ook is de muziekstijl(en) die je wilt leren spelen bepalend voor de keuze voor een elektrische dan wel akoestische gitaar. Dus: wil je graag starten met elektrische gitaarles, laat je hier dan zeker niet van weerhouden! Velen gingen je voor; met succes!

Dat kan zeker. Rockology heeft diverse professionele methodieken in huis waarbij je zelf kunt kiezen of je wel of geen noten wilt leren lezen. Gitaar leren spelen kan namelijk op verschillende manieren.

Wij geven les in alle gangbare stijlen, zoals pop (ook Nederlandstalige muziek), rock, metal, blues en funk met uitzondering van klassiek, flamenco en jazz. Wij zijn gespecialiseerd in rock, metal en blues.

Dat is geen enkel probleem. Je kunt gedurende ieder moment van het jaar starten met de lessen. Begin je halverwege de maand, dan betaal je die maand uiteraard alleen voor de lessen die je hebt gevolgd.

Gitaarschool Rockology is geopend op maandag t/m donderdag van 10:00 – 21:00 uur. Op vrijdag en in het weekend worden er geen lessen gegeven en zijn wij gesloten. Heb je een specifieke tijd waarop je graag wilt lessen? Of werk je onregelmatig en wil je juist op flexibele tijden lessen gaan volgen? Geen probleem! Bel of mail vandaag nog voor de mogelijkheden zodat je op korte termijn al kunt starten met gitaarles.

Als minimale leeftijd hanteren wij 6 a 7 jaar maar dit kan per kind verschillen. Aan de maximale leeftijd zit geen grens. Je bent nooit te oud om te leren!

Je hebt je gitaar, een plectrum (tenzij je met je vingers wilt leren spelen), stemapparaatje en een eigen gitaarkabel (voor elektrische gitaar) nodig. Rockology heeft meerdere gitaarversterkers beschikbaar voor de lessen. Heb je nog geen eigen gitaar, dan kun je eventueel bij ons een klassieke gitaar inclusief draagtas huren. Meer informatie over gitaaraccessoires die je als gitarist nodig hebt, vind je in dit blog.

Facebook
Call Now Button