Gitaartips voor extreem drukke mensen!

Je wilt graag snel gitaar leren spelen, maar door de weeks kom je er vaak niet aan toe. Werk, sporten, kinderen en sociale verplichtingen gooien roet in het eten, terwijl gitaar leren spelen al jaren een droom is. Heb je weinig tijd om te oefenen maar wil je toch gehoor geven aan de wens om je favoriete nummers mee te kunnen spelen? Met deze “quick tips” haal je het maximale uit je korte oefensessies en is snel gitaar leren spelen naast een overvolle agenda zeker mogelijk.

1. Maak routine van het gitaarspelen. Zorg ervoor dat je minimaal 2 vaste momenten in de week vrij maakt om te oefenen met gitaar spelen. Met 15 minuten per keer ben je al goed op weg.

2. Hang een herinnering op een plek waar je vaak kijkt. Dit zal je zeker aan je gitaardroom helpen denken. Zet een afspraak in je telefoon of op de kalender en hang een memo op een plaats waar je er niet omheen kunt.

3. Zorg voor een rustige omgeving. Als je gaat oefenen, zet de TV, tablet, telefoon en computer dan uit en ga in een rustige kamer zitten. Vertel aan je huisgenoten dat je even gitaar gaat spelen en liever niet gestoord wilt worden. Met volledige concentratie voor de gitaar zul je sneller resultaat boeken.

weinig tijd gitaar leren spelen

4. Speel wat je leuk vindt. Oefenen voor iets dat je niet leuk vindt zul je niet lang volhouden, met als gevolg dat de gitaar weer stof gaat vangen in de hoek van de kamer. Kies een eenvoudig liedje dat je graag wilt leren spelen en oefen zolang het leuk blijft. Op deze manier zul je veel sneller gitaar leren spelen.

5. Leg de lat niet te hoog. Als je weinig tijd hebt om te oefenen dan zal het nu eenmaal wat langer duren voordat je gitaar kunt spelen. Dat is zeker niet erg, maar stel daarom ook geen onhaalbare doelen voor jezelf. Dan zul je alleen maar teleurgesteld raken en de gitaar zal dan zeker weer in de vergeethoek raken.

Een laatste tip is: zoek een leraar die je structuur biedt en motiveert. Gitaar leren spelen kost niet alleen tijd maar vraagt ook de nodige kennis. Met de hulp van een goede docent zul je sneller de eerste kneepjes van de gitaar beheersen en leer je altijd iets nieuws zodat je kunt blijven groeien in je spel. Veel succes en plezier! En mocht je in je drukke leven nog 2 minuten de tijd hebben, volg dan Gitaarschool Rockology op Instagram of Facebook.

0 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Facebook
Call Now Button